دانلود
پاورپوینت عوامل اصلی در رژیم غذایی ورزشکار
رژیم غذایی باید به اندازه کافی و لازم از مواد کربوهیدرات، چربی و پروتئین برخوردار باشد تا انرژی مورد نیاز تمرینات و مسابقه تأمین و وزن بدن را در حد مناسب حفظ کند * به متابولیسم پایه ورزشکار (BMR) توجه شود * سن، جنس، ترکیب بدن و فعالیت جسمانی (شدت و حجم ورزش) تعیین و مورد توجه قرار گیرند (نیازهای انرژی ورزشکاران به این عوامل بستگی دارد) |
![]() |
دسته بندی | تربیت بدنی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 6398 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 103 |
نکات قابل توجه در رژیم غذایی ورزشکار
*
رژیم غذایی باید به اندازه کافی و لازم از مواد کربوهیدرات، چربی و پروتئین
برخوردار باشد تا انرژی مورد نیاز تمرینات و مسابقه تأمین و وزن بدن را در حد مناسب
حفظ کند.
* به متابولیسم پایه ورزشکار (BMR) توجه شود.
* سن، جنس، ترکیب
بدن و فعالیت جسمانی (شدت و حجم ورزش) تعیین و مورد توجه قرار گیرند (نیازهای انرژی
ورزشکاران به این عوامل بستگی دارد).
* به نظر می رسد حداکثر مصرف انرژی روزانه
توسط ورزشکاران 4 هزار کیلو کالری است.
* چنانچه غذاهای غنی از مواد مغذی مصرف
شوند، ورزشکار با کمبود غذایی دچار نخواهد شد.
کربوهیدرات
اعمال بسیاری در بدن انجام می دهد که عبارتند از :
* منبع بزرگ انرژی است به
ویژه در هنگام ورزش بسیار شدید
*تنظیم کننده سوخت و ساز چربی و پروتئین به
شمار می رود.
*دستگاه عصبی به طور انحصاری به عنوان انرژی به آن تکیه دارد.
ü ذخایر عضله و کبد از آن ساخته شده اند (گلیکوژن).
کربوهیدراتها (CHO)
ü
گلوکز بهترین و اصلی ترین منبع انرژی برای عملکرد سالم هر سلول و فعالیت بدنی است.
*برای عملکرد مطلوب ورزشی و تأمین انرژی مربوطه، خوردن یک رژیم غذایی
پرکربوهیدرات 55 تا 60 درصد اجتناب ناپذیر است.
*روزانه حداقل به ازای هر
کیلوگرم وزن بدن باید 5 گرم کربوهیدرات استفاده شود.
*برخی از ورزشکاران به
مصرف کربوهیدرات بیشتری تا حد 10 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارند.
*ایندکس قندی (شاخص قند خون) Glycemic Index (GI) می تواند سیستم مفیدی برای
انتخاب کربوهیدرات در موقع استفاده از آنها، قبل، در جریان و پس از ورزش باشد.
غذاهای با GI ناچیز
غذاهای با GI متوسط
غذاهای با GI زیاد
حبوبات و فرآورده های لبنی، غذاهای پرپروتئین و منابع چربی اغلب میوه های تازه
انواع ماکارونی، پاستا و لازانیا، انگور، مرکبات، برنج، برخی از انواع نان
قند، عسل، سیب زمینی، نوشیدنیهای 6 تا 10 درصد، ذرت، انواع کشمش، غلات غنی شده، گندم سبوس دار
...
هضم و جذب کربوهیدراتها
*جایگاه
اصلی هضم و جذب کربوهیدرات ها در روده کوچک است.
*کربوهیدرات ها پس از تبدیل
به شکل ساده، از طریق خون به کبد وارد می شوند.
*گلوکز خون می تواند در زمان
استراحت به گلیکوژن کبد یا عضله تبدیل و ذخیره شود یا به عنوان انرژی فوری توسط
عضلات، مغز، قلب، کلیه ها و سایر بافتها مصرف شوند.
*مقدار ذخایر کربوهیدرات
در بدن یک مرد فعال 68 کیلوگرمی (150 پوندی) با 12 درصد چربی تقریباً 450 گرم و
برابر با 1800 کیلوکالری انرژی است.
گلیکوژن عضله 350 گرم
گلیکوژن کبد
80 گرم
گلوکز خون 20 گرم
450 گرم × 4 کیلوکالری به ازای هر گرم
1800 کیلوکالری
*حداکثر میزان فعالیت با این مقدار انرژی حدود 32 کیلومتر
دویدن
...
103 اسلاید فایل پاورپوینت